Balte levněji
o obalech bez obalu

optimalizujte svoje náklady na balení

Blog


Švýcaři zvolili na EURO 2016 špatný obal

V rámci bojů ve skupině A během duelu domácí Francie a Švýcarska došlo hned několikrát k poškození „obalu“ švýcarských fotbalistů. Naši obaloví experti se ihned pustili do analýzy celého incidentu a došli k jednoznačnému závěru, že obaly Švýcarů byly výrazně poddimenzovány a neodpovídali způsobu zacházení francouzských hráčů se švýcarským „zbožím“. Drsnější manipulace vedla naštěstí jen k poškození obalu a nikoli samotných produktů ze Švýcarska.

čístŠvýcaři zvolili na EURO 2016 špatný obal

Čas jsou peníze

V každém druhém článku na našem blogu vysvětlujeme, že náklady na balení nejsou pouze náklady na obal. K nákladům na balení patří také cena transportu a skladování prázdných obalů, výdaje spojené s přípravou obalu a zabalení produktů, ekonomické dopady (často nevyčíslené) na životní prostředí, náklady na administrativu, manipulaci atd. Nehledě na to, že výsledné balení výrazně ovlivňuje také následující logistický řetězec a zákaznickou zkušenost. Zkrátka posuzovat obal jen z hlediska jeho ceny je přinejmenším krátkozraké.

čístČas jsou peníze

Balte levněji!

Samotný název tohoto webu je zároveň i naším cílem. Tento web je primárně určen všem, kteří se průmyslovým balení, byť jen okrajově, zabývají – nákupčím, obalovým technikům, pracovníkům logistiky a expedice, výrobním pracovníkům, majitelům firem apod. Chceme odhalovat všechna zákoutí průmyslového balení, představovat trendy a novinky a hlavně ukazovat cestu, jak balit levněji avšak nikoli na úkor kvality balení a ochrany produktů. Budeme Vám přinášet pravidelné články a praktické příklady, které Vám pomohou ukázat možnosti úspor (nejen) v rámci balení.

čístBalte levněji!

Overpackaging - méně znamená více

Většina výrobců a prodejců se snaží o to, aby jejich produkty byly během skladování a přepravy pořádně chráněny. Výrobky často absolvují dlouhou cestu a několikanásobnou manipulaci, než se dostanou ke konečnému spotřebiteli. Výrobce či prodejce většinou nemá přímou kontrolu nad způsobem dopravy, neboť ta je v rukách externích dodavatelů logistických služeb. Distributoři se proto snaží maximalizovat ochranné účinky obalu a předejít tak komplikacím s poškozením zboží a následnými reklamacemi. V některých případech ale platí, že „méně znamená více“.

čístOverpackaging - méně znamená více

Jak obaly snižují náklady na skladování

Stejně jako v mnoha předchozích článcích si i dnes ukážeme, že obal výrazně ovlivňuje náklady i v dalších oblastech firmy. Bohužel se v praxi neustále setkáváme s přístupem „Obal je nutné zlo a nebudeme za něj utrácet“ A tak je při hodnocení obalu nejdůležitější jeho jednotková cena, které lahodí oku na fakturách a v tabulkách. To, že dobře zvolený obal přináší rozsáhlé snížení nákladů na skladování nebo logistiku, už zajímá méně lidí. A přitom snižování nákladů (jakýchkoli!) přináší každé firmě konkurenční výhodu, která může rozhodovat o její budoucnosti. Pojďme se tedy podívat, jak může obal snížit náklady na skladování nebo logistiku.

čístJak obaly snižují náklady na skladování

© BALTE LEVNĚJI 2014, všechna práva vyhrazena  |   Zásady používání cookies    Nastavení cookies    Zásady ochrany osobních údajů  |  vytvořil Kurzor, s.r.o.

Kurzor.net