Balte levněji
o obalech bez obalu

optimalizujte svoje náklady na balení

Blog


Odhalte všechny náklady na balení a balte levněji

Dnes a denně se setkáváme u našich zákazníků s požadavkem na levnější balení. Respektive zákazníci chtějí levnější obal a myslí si, že nejlevnější obal automaticky znamená co nejnižší náklady na balení. Což ale nemusí být a není vždy pravda. Jak to tedy je? Co je vše potřeba zahrnout do nákladů na balení? A jak opravdu ušetřit? Čtěte dál a uvidíte, že to není zas taková věda.

čístOdhalte všechny náklady na balení a balte levněji

Obaly nejsou jen na balení!

Dnes bych vám rád ukázal obaly trochu jinak, než jako prostředek chránící zboží a usnadňující manipulaci. Jelikož je člověk tvor vynalézavý a hravý, tak brzy zjistil, že s obalovými materiály může být také zábava. A někteří lidé obalové umění dotáhli k dokonalosti. Podívejte se na některé z nich.

čístObaly nejsou jen na balení!

Vlnitá lepenka - čím těžší, tím lepší? Ne!

Stejně jako u ostatních obalových materiálů, vyskytuje se i u vícevrstvé vlnité lepenky řada mylných představ a mýtů. Jedním z nich je měření kvality lepenky na základě její plošné hmotnosti (gramáže). Tento „nepěkná věc“ je rozšířena především v Polsku ale své stoupence má také na Slovensku i u nás, což dokazuje nedávný případ. Zákazník, kterému dodáváme krabice, se na mě obrátil, jak to, že mu dodáváme jinou kvalitu, než je uvedená v nabídce. Po mé otázce, jak na to přišel, mi řekl, že ve spolupráci s jiným dodavatelem změřil plošnou hmotnost vlnité lepenky (dokonce každou vrstvu zvlášť) a podle výsledků „zjistil, že jej šidíme“. Náš zákazník, náš pán. Ale jsou případy, kdy je potřeba vysvětlit zákazníkovi, že nemá pravdu (ponechme stranou praktiky některých dodavatelů, kteří záměrně uvádějí zákazníky v omyl). Pojďme se tedy na kvalitu lepenky a její měření podívat blíže.

čístVlnitá lepenka - čím těžší, tím lepší? Ne!

Bublinková fólie - gramáž = kvalita ?

Položme si otázku: „Co je u bublinkové fólie, jakožto ochranného obalu, důležité? Její váha (gramáž/plošná hmotnost) nebo její ochranné vlastnosti?“ Vypadá to na hloupou otázku, nicméně z vlastní zkušenosti vím, že pro většinu zákazníků je gramáž bublinkové fólie synonymem pro její kvalitu. Pro tyto zákazníky platí, že čím je plošná hmotnost fólie vyšší, tím je bublinková fólie kvalitnější. Ale skutečnost je dnes trochu složitější.

čístBublinková fólie - gramáž = kvalita ?

Konzervačný olej alebo antikorózna fólia? Čo sa mi oplatí viac?

Bývali časy, keď si vedúci výroby a technológovia túto otázku nekládli. Antikorózne obalové materiály na našom trhu jednoducho neboli a tak sa všetko kovové, čo bolo treba protikorózne chrániť, jednoducho ošetrilo konzervačným olejom v nádeji, že viac sa už urobiť nedá. Doba však pokročila, technológie tiež, a tak je na mieste otázka, či sa mi to vôbec ešte oplatí?

čístKonzervačný olej alebo antikorózna fólia? Čo sa mi oplatí viac?

© BALTE LEVNĚJI 2014, všechna práva vyhrazena  |   Zásady používání cookies    Nastavení cookies    Zásady ochrany osobních údajů  |  vytvořil Kurzor, s.r.o.

Kurzor.net