Balte levněji
o obalech bez obalu

optimalizujte svoje náklady na balení

Blog

Kategorie článků: Balicí stroje


Automatizujte a balte levněji

Balení produktů je poměrně neproduktivní činnost. Obal je samozřejmě nezbytný kvůli ochraně zboží, logistice, předávání informací apod., ale v rámci průmyslu jde často o „nutné zlo“. V předchozích článcích jste se mohli dočíst o mnoha způsobech, jak na balení, kde ušetřit náklady, zrychlit a zefektivnit balení. A jednou z cest pro optimalizaci balení je automatizace. Zapojením strojů do procesu balení totiž přináší řadu výhod. A týká se to i balení do krabic.

čístAutomatizujte a balte levněji

Nemáte lidi? Pořiďte si stroje!

Nedostatek lidských zdrojů se stává společným jmenovatelem všech odvětví průmyslu. Mnoho firem jednak akutně hledá nové zaměstnance a jednak se snaží udržet ty stávající, aby jim neutekli „za lepším“. V řadě regionů je nezaměstnanost na nejnižší úrovni po roce 1990 a volné lidské zdroje prostě nejsou. A právě nedostatek lidí je často brzdou růstu firem, které by jinak mohly vyrobit a prodat více svých produktů. A přitom mnohdy stačí podívat se na problém trochu jinak a u jednotlivých pracovních činností a úkonů se ptát: „Musí to dělat člověk? Nejde to dělat jinak?“. Ano jde. Dokázal to již Henry Ford – řešením může být totiž automatizace. A u balení to platí samozřejmě také. 

čístNemáte lidi? Pořiďte si stroje!

Kdy se vyplatí koupit ovinovací stroj?

Investice do balicí technologie nebývají malé. Jak poznat, kdy se vyplatí a kdy ne? Jaká je návratnost? Na co si dát při nákupu pozor? Rozhodnutí o koupi balicí technologie by měla předcházet analýza současného a budoucího stavu a zdopovězení alespoň základních otázek. V mém článku najdete pár rad a příkladů, které Vám s rozhodnutím o koupi balicího stroje mohou pomoci.

čístKdy se vyplatí koupit ovinovací stroj?
1

© BALTE LEVNĚJI 2014, všechna práva vyhrazena  |   Zásady používání cookies    Nastavení cookies    Zásady ochrany osobních údajů  |  vytvořil Kurzor, s.r.o.

Kurzor.net